miercuri, 22 decembrie 2010

Care mai este functia Craciunului astazi?

Care mai este rolul lui Iisus de Craciun?

Sincer sa fiu nu imi amintesc mai nimic despre sarbatorile de Craciun afara de, colindatul din copilarie si de impodobitul bradului. Intr-o Romania intunecata... era o sarbatoare sa vezi la geamurile blocurilor  instalatiile... asa minunate... care impreuna cu zapada creionau o stare de poveste... Si taica meu spunea cand ma trezeam dimineata duminica la opt sa ascult teatru radiofonic pentru copii : "bucura-te de copilarie ca acum nu ai nici o grija!"

Si ca tot romanul.. ma astern curios la calculator si caut pe net  un film. Bucuros gasesc...  un site a lui Mos Craciun si dau la filme de Craciun 2010. 
Am postat mai jos primele cinci mai erau inca vreo trei.. dar nici urma de Iisus...


Acum sunt eu nascut in comunism, da macar de Craciun astept si eu cu nerabdare sa se nasca Cineva... Practic noi serbam o nastere... Intreaga omenire serbeaza o nastere... 

Vreau sa revin, insa, si sa priviti voi singuri:

1. The Nutcracker 3D
2. How To Train Your Dragon - Trailer - 2010
3. Alice in Wonderland New Extended Trailer [HD] 
4. Jim Carreys A Christmas Carol Official Trailer
5. Toy Story 3: Trailer 


Si povestile astea pot continua. Suspiciunea mea este ca nu se mai doreste sa ni se infatiseze Craciunul ca pe o sarbatoare a credintei crestine! De voie de nevoie, asistam la o repaganizare a societatii. Lectiile de morala si de dragoste crestina sunt toxice pentru copii? Este asa de grav daca ne iubim aproapele? Intr-o lumea slabatica arta.. parca vine din iad.

Intrebare: Care mai este functia Craciunului astazi?

Un comentariu:

  1. Ai dreptate Costin, din pacate, acum toata lumea priveste sarbatoarea Craciunului mai degraba din prisma cadourilor care se fac de Mos Craciun, bradul si colindatorii (daca mai sunt), dar nu se gandesc deloc la semnificatia cu adevarat importanta, ce anume se sarbatoreste de Craciun... nasterea Domnului; si unii se mai dau mari crestini.
    Pe mine m-a socat sa vad ca oamenii nu stiu diferenta intre Paste si Craciun din punct de vedere religios, deci nu ar trebui sa ne mire ca adolescentii sau copii din ziua de azi, nici atat nu stiu sau sunt indiferenti...
    Sa te uiti la clipurile de mai jos:

    http://www.220.ro/funny/Ce-Sarbatorim-De-Craciun/Ry5l7ddVWM/

    http://www.220.ro/funny/Diferenta-Dintre-Paste-Si-Craciun/dTt0aRZmcL/

    RăspundețiȘtergere