marți, 14 decembrie 2010

CUM AM DEVENIT CRESTINI...

Un film... care merita sa-i acordam o privire. 
Daca  mai intereseaza pe cineva in felul acesta am ajuns noi crestini... Povestea  sfintilor de mai jos se traduce ff simplu: Fericire Perpetua!

Vibia Perpetua a scris, cât timp a fost întemniţată, un jurnal cu toate cele ce li s-au întâmplat ei şi mucenicilor cu care a pătimit, fapte confirmate prin descoperirea unei bazilici construite în secolul al IV-lea la Cartagina (Basilica Majorum), inclusiv a insicriptiei funerare ridicate pe mormintele lor.
 
S-a întâmplat în timpul domniei lui Septimiu Sever (193-211), pe 7 martie 203, la Cartagina (nordul Africii). Vibia Perpetua, în vârstă de 22 de ani, era căsătorită şi tocmai născuse primul ei copil.

Sfintele Perpetua şi Felicitas, mărturisitoare ale dragostei pentru Hristos



„Am fost aruncaţi în temniţă şi m-au cuprins fiori de groază, deoarece niciodată nu am mai stat într-un întuneric atât de mare. Îngrămădiţi unii peste alţii, simţeam că ne sufocăm de căldură, pentru că soldaţilor nu le păsa de noi“



 Toate aceste întâmplări ale mucenicilor au fost adunate într-o carte, „Istoria suferinţelor Perpetuei şi ale Felicitei“ („Passio Perpetuae et Felicitatis“). Bazată pe însemnările scrise ale Perpetuei, cât timp a fost întemniţată, şi completată mai apoi de Tertulian (155-220), cartea rămâne o mărturie vie a dragostei faţă de Mântuitorul Hristos.    Sfintele Muceniţe Perpetua şi Felicitas sunt pomenite de Biserica noastră la 1 februarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu