duminică, 19 decembrie 2010

Cum obtinem dragostea!

Darunid... vei dobandi...
Sa daruim... ce nu avem. Lumea asta posibila, nu este a noastra! Sa o daruim cu drag... Daruind dragoste... automat avem si noi, daruind bucurie, automat primim, daruind pace ne umplem si noi... dar nu de la oameni, ci in suflet direct... de la Sursa Binelui! Daruind ce nu avem... primim si noi bucurie !


Sf. apostol Pavel  "Trebuie sa ajutati pe cei slabi si sa va aduceti aminte de cuvintele Domnului Iisus, caci El a zis: Mai fericit este a da decat a lua. Faptele Apostolilor (20,35)



"...In adevar, dand peste fire, luam har peste har. Cel slab, prin urmare, sa rosteasca: da-mi, Doamne, cand sunt descumpanit si gol, vointa si nerusinare ca sa pot da din ceea ce nu am. Tu fa ca darul acesta al meu - paradoxal, absurd si indraznet - sa se intoarca asupra-mi prin mila Ta care socoteste intelepciunea oamenilor drept nebunie si adagiul "Nemo dat quod non habet" arama sunatoare si chimval zanganitor. Tu care ceri numai imposibilul si faptuiesti numai ce mintea omeneasca nu poate sa priceapa..." 
 
Nicolae Steinhardt "Daruind vei dobandi"

Un comentariu:

  1. " Daruind altuia ceea ce nu ai - credinta,lumina,incredere,speranta- le vei dobandi si pentru tine " ( N.Steinhardt)

    Craciun Fericit .

    RăspundețiȘtergere