duminică, 19 decembrie 2010

Niciodata sa nu deranjezi... cu lucrarea duhovniceasca!

S-a anuntat ca diavolul isi va pune uneltele de lucru de vinzare. Foarte punctual si organizat, in ziua anuntata sculele erau pregatite pentru inspectia publicului, si fiecare scula avea tichetul cu pretul respectiv.
Oh, si erau acolo tot felul de lucruri scirboase si care sa iti produca repulsie: ura, invidia, gelozia, necredinta, minciuna, mindria...si taraba era plina de spurcaciuni. Asezata mai la o margine insa, era o unealta care avea o infatisare nevinovata dar care era foarte uzata ... si cu toate astea avea un pret foarte ridicat.


- Pot sa stiu numele acestei unelte, intreba un cumparator?
- Oh...raspunse diavolul...asta este descurajarea...!!!
- Si de ce ai pus un pret atit de ridicat? Mai intreba omul...mirat!
- Pentru ca nici una din celelalte unelte nu imi este atit de folositoare cit imi este deznadejdea. 

Cu unealta asta pot patrunde inauntrul inimii oamenilor mai usor decit cu celelalte scule, si cu ea lucrez acolo unde niciuna din celelalte scule nu imi este de nici un folos...Odata ce patrund inauntru inimii, pot face ce vreau. Este tare uzata, ca o folosesc la aproape toata lumea... multi nici nu stiu ca imi apartine mie...

Dar pretul acestei scule a fost asa de ridicat ca nimeni n-a putut sa o cumpere. Este inca si astazi in mina diavolului care o foloseste de multe ori cu succes sa intre chiar si in inimile copiilor Lui Dumnezeu... 

sursa: http://rodicabotan.blogspot.com/search/label/Povesti%20Pentru%20Parinti


2 comentarii:

  1. Foarte frumos vorbeste parintele, vorbe pline de sens, de inteles si de adevar!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Costin!uitam de ceea ce i mai important.uitam sa ne hranim sufletul.eu iti multumesc pentru aceste postari care ma "lumineaza" .si lumineaza ignoranta mea in ceea ce priveste propria mi credinta.

    RăspundețiȘtergere