duminică, 27 martie 2011

Propunere de film: Zhestokiy romans (Fata fara zestre)

Denumirea: Zhestokiy romans
Anul: 1984
Genul: drama romantica


Regizor:
Eldar Ryazanov

Scenaristi:
Eldar Ryazanov
Aleksandr Ostrovsky

muzica:
Andrej Petrov

----------

Distributia:

Borislav Brondukov------Ivan
Georgi Burkov-----------Robinson
Viktor Proskurin--------Vozhevatov
Aleksei Petrenko--------Knurov
Andrei Miagkov----------Juliy Kapitonovich Karandyshev
Alisa Frejndlikh--------Mama Larisei
Aleksandr Pyatkov-------Gavrilo
Larisa Guzeyeva---------Larisa Dmitrievna
Nikita Mikhalkov--------Sergey Sergeyevich Paratov
Yevgeni Tsymbal
Yuri Sarantsev
Aleksandr Pankratov-Chyorny 


Ecranizare dupa romanul omonim al lui Alexandr Ostrovski.

Actiunea filmului, realizat dupa piesa lui Ostrovsky "Femeia fara zestre", are loc intr-un orasel provincial al Rusiei, pe malul fluviului Volga. 
 
Superba Larisa Ogudalova, fiica vaduvei care a saracit peste noapte, indragostita fara drept de apel de frumosul Serghey Sergheyevici Paratov. Tot el, calculat si practic, pana una alta - raspunde pozitiv sentimentelor domnisoarei. Atunci cand vine vremea explicatiei cu omul iubit, el dispare pur si simplu din viata ei, dar si din viata publica. 
 
De aceasta situatie profita d-l Karandyshev, care o cere in casatorie, dar pe care ea nu il poate suferi... Lumea din film, condusa de miracolul imbogatirii rapide, este necrutatoare; lumea in care totul are un pret, chiar si cinstea, frumusetea, dragostea. Lovindu-se de aceasta lume, nefiind in stare sa ii faca fata, eroina noastra...


Apasati in dreapta jos CC si selectati limba romana!!!

"O vaduva saraca încearca sa-si marite fiica mezina invitând la ea câtiva celibatari. Curtata de un functionar nu prea aratos, fata se îndragosteste de un mosier chipes, petrecaret si cu faima de Don Juan. Sedusa si abandonata, tânara este ucisa de functionarul nebun de gelozie. Cu un subiect simplu si patetic, filmul lui Riazanov vrajeste prin atmosfera recreata a burgheziei ruse decadente, cu nopti petrecute în chiolhanuri prelungite pâna în zori, cu lautari tigani, flori, sampanie, juraminte de dragoste si multa muzica..." - Naina Vlasova - 1984 (Le film sovietique)

"Cea mai mare parte a dialogurilor au ramas intacte, dar adaptate continutului actual al anilor '80, secolul XX. Eldar Riazanov - el a scris si scenariul - a pastrat astfel esentialul piesei: conflictul dintre dragoste si circumstantele care duc spre nefericire - ramâne si va ramâne acelasi. Universul micului orasel de provincie este crud. Omul cel mai demn, cel mai pur si, în consecinta, cel mai vulnerabil, nu este decât o jucarie, o marfa care se vinde, care se schimba." - Timur Ponarin - 1984 (Le film sovietique).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu