joi, 24 martie 2011

Lentilele de contact cu care afli totul despre oricine şi orice

sursa: http://jurnal.md/ro/news/lentilele-de-contact-cu-care-afli-totul-despre-oricine-si-orice-202654/

O pereche de lentile de contact active îţi vor schimba viaţa! Vor transforma totul în jurul tău: obiectele vor prinde viaţă, ambalajele alimentelor vor afişa informaţii digitale despre nutriţie, vei putea schimba peisajul. Nu este scenariul vreunui science-fiction, ci un proiect care se testează la Universitatea Washington din Seattle.

Și, cel mai probabil, este scenariul vieţii tale peste 10 de ani, spune consultantul în domeniul inovaţiei, Nick Sohnemann.

Lentilele active pe care americanii le testează în prezent, proiectează informaţii digitale către retină despre obiectele din jur.

"Toate lucrurile se conectează între ele şi deodată poţi confrunta chipuri, locaţii, clădiri şi obţii, în timp real, tot felul de informaţii pe irisul tău", a declarat Sohnemann.

Astfel, atunci când priveşti o persoană, îi poţi afla numele, în ce stare se află, îi poţi vedea profilul de Facebook sau alte informaţii pe care doreşte să le împărtăşească. La fel pentru fiecare obiect privit, pentru care se vor afişa date în timp real, fără a mai fi nevoie de căutare pe internet, de exemplu. Şi, deşi ar putea părea la prima vedere o încălcare gravă a intimităţii, consultantul în domeniul inovaţiei, Nick Sohnemann, spune că oamenii vor accepta să afişeze informaţii personale.

Motivul: acelaşi principiu ca în cazul site-urilor unde se cere înregistrare pentru a naviga gratuit. Lentilele active vor aduce un mare plus şi business-ului. Şi asta pentru că afaceriştii vor putea afla informaţii preţioase despre consumator: ce mărci preferă, de ce alege sau ce ar vrea să conţină un anumit produs. Astfel, pot oferi produse personalizate, care să satisfacă mai bine nevoile clienţilor.

"Shopping-ul devine mai interesant pentru tine pentru că produsele care-ţi sunt oferite sunt relevante, sunt ceea ce-ţi doreşti. Totul va fi mai eficient şi mai personalizat", spune consultantul în domeniul inovaţiei.

Sună frumos, însă mai avem de aşteptat cam 10 ani pentru a purta lentilele miracol. În 2021, ar trebui să fie un produs utilizat la scară largă, spune Sohnemann. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu