marți, 25 ianuarie 2011

Cum se dezvolta atasamentul emotional... 3

Desigur ca Dumnezeu a observat aceasta nevoie de afectiune a lui Adam. Omul era singur in gradina. Domnul l-a vazut acolo, stand pe un bustean si desenand cu degetul cercuri pe nisip. Umereste cu atentie scena si zice : "Nu este bine ca omul sa fie singur!"

Oare ne dam noi seama,  ca Adam avea o relatie directa cu Dumnezeu? Ne gandim ca vorbea cu  El in racoarea zilei? Ne putem imagina un om care sa aiba o relatie atat de personala  cu Dumnezeu si totusi sa nu fie multumit? Adam tanjea dupa compania unei fiinte umane. Iata cat de adanca este aceasta nevoie!

Dumnezeu a creat-o pe Eva! A facut-o pentru a se potrivi cu el din punct de vedere psihic si emotional. A creat-o atat pentru a implini nevoile lui cat si pentru ca Adam sa-i implineasca nevoile ei. Casnicia a fost creata pentru a realiza acest lucru. Dar, de cele mai multe ori, ea nu implineste aceasta nevoie... Astfel se ridica intrebarea foarte interesanta: de ce? De ce nu reuseste casnicia sa realizeze intentia lui Dumnezeu? De ce nu implineste aceasta nevoie de identitate si companie?



PS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu