joi, 27 ianuarie 2011

Ochii insa sunt orbi.Cu inima trebuie sa cauti!


Lumina de pe chipul lui... 
  
Acest om si-a construit o casa in ceruri... din cersit... 
Sa luam aminte la fata lui senina...
Mai sunt sfinti printre noi... 

... incercati sa va uitati in ochii lui... lumina din sufletul lui...




In reportajul de mai jos se arata cum acest batran nevoias are cele mai importante donatii oferite Catedralei Alexander Nevsky, in timpul unui an daruind peste 20 000 de euro.




Batranul Dobri Dobrev...ctitor al Catedralei Alexander Nevsky















Istoria lui pare a fi desprinsa din Vietile Sfintilor.








Are 96 de ani si este cunoscut de locuitorii Sofiei pentru simplitatea si intelepciunea sa. Poate fi vazut in fata bisericilor Sfantul Alexandru Nevsky si Sfantul Metodie si Chiril purtand cu sine cutia de metal in care trecatorii adauga "milosteniile" lor.



El daruieste insa banii primiti, manastirilor, bisericilor si oamenilor saraci.














Batranul Dobri Dobrev, ctitor al Catedralei Alexander Nevsky.




Să strângă un cerșetor 20.000 de euro și să-i dea spre ctitorie....


Nu credeam că un cerşetor poate deveni ctitor, dar ce nu-i posibil la oameni,e posibil la Dumnezeu.

60 de comentarii:

  1. Il vezi cum saruta mana copilului?
    De parca nici nu mai stii cu cine incepe viata cea adevarata: cu copilul sau cu acest "batrin", sau daca exista vreodata... un sfarsit al dragostei si al blandetii.

    RăspundețiȘtergere
  2. e atat de frumos sa fii bun

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum spunea Gandhi:Trebuie sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume.Faci bine, gasesti bine; faci rau gasesti rau. Fericirea nu are standard, fiecare o simte diferit de ceilalti.E usor de apreciat pe altii dar greu sa urmezi exemplul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca batranul Dobri Dobrev e un "nebun intru Hristos" din zilele noastre. Poate ca intr-o zi el va ramane in Vietile Sfintilor, alaturi de Sf. Andrei cel Nebun pentru Hristos din Constantinopol, sau Sfanta Xenia din Petersburg. Dumnezeu sa ne ajute sa le urmam pilda, atata cat ne sta in putinta, facand mai multa milostenie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pamant de coji de nuca

    S-a razvratit pamantul. Si el, cat sa suporte
    Aceeasi lacomie, aceleasi vechi pacate,
    In tehnologic lustru, barbarele cohorte
    Calcandu-se pe gura, sfidandu-le pe toate –

    S-a razvartit pamantul. S-a suparat oceanul.
    Si ele, cat sa duca atata fala-n spate,
    Cum sa suporte-n suflet ca Dumnezeu – e banul,
    Si legea omenirii – e lupta pentru toate –

    S-a razvratit pamantul. S-a suparat natura.
    De multa prea dreptate ce-njuga armonia.
    De mult prea multa stiinta, cu Regele ei, ura.
    De cat de drepte fura, si justul, si hotia.

    S-a razvratit pamantul de-atata neghiobie.
    S-a razvratiti oceanul de-atata nesimtire.
    S-a razvratit natura de lacoma prostie.
    Calcam pe-un cer de tandari, cu mila, mantuire…

    RăspundețiȘtergere
  6. "Iubitilor,cu frica si cutremur lucrati la mantuirea voastra".Dumnezeu lucreaza prin oameni si consider ca un exemplu in acest sens il constituie batranul Dobri care si a adunat comori in ceruri si nu pe pamant.Principalul izvor de rautati il constituie fara nici o indoiala banii;de la ei pornesc tot felul de nedreptati,de influente,de discriminari,de probleme si griji lumesti:"ce vom manca sau cu ce ne vom imbraca?".Nu va mai ingrijiti de toate astea pt ca stie Tatal vostru cel din ceruri de ce aveti nevoie si prin purtarea lui de grija le va trimite voua.Exemplul personal este cel mai putenic si acesta e un caz miscator.Cu lacrimi in ochi am scris aceste randuri...si va indemn fierbinte sa aveti credinta si nadejde in Dumnezeu,lasati lui toate grijile voastre,pregatiti va si voi sufletele voastre in fiecare zi pt Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  7. MONICA o lectie pentru noi toti!Foarte evoluat om .

    RăspundețiȘtergere
  8. Te impresioneaza doar privind la chipul lui!Slava lui Dumnezeu ca mai exista asmenea oameni!

    RăspundețiȘtergere
  9. impresionant ca mai exista asemenea oameni printre noi. Demni de urmat ca EXEMPLU

    RăspundețiȘtergere
  10. imi vnie sa plang cand am vazut asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  11. pai n-are ce face cu banii aia, ca nu-i mai trebuiesc.....

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca oricare dintre noi daca ar fi castigat suma aceasta de bani, si-ar fi cumparat o casa, o masina, ar fi mancat si trait regeste. Si abia apoi poate, ar fi dat o suma mica la biserica, si si aceea doar de ochii lumii, sau pentru impacarea constiintei.

    RăspundețiȘtergere
  13. este un sfint in viata!bucurati-va de el!

    RăspundețiȘtergere
  14. oameni buni! de ce sa dati bani la biserica? de ce sa impopotonati o cladire? dati bani direct oamenilor nu foaitelor spalate si spalatoare de creier.. sunt atatea si atatea biserici construite, in constructie, renovate , in renovare, ortodoxe, catolice, greco catolice, biserici de-ale sectantilor.. care mai de care mai frumoase si mai bogate si mai goale.. ce s-a ajuns.. si ce hotii se mai petrec in unele biserici ca ti se face sila.. preoti care fraieresc batranii cu poze trase la imprimanta care se vor sfintite, si pe care tre sa le platesti 15, 20 de lei daca vrei sa le iei acasa cateva zile sa te rogi..
    mi-e greata.

    RăspundețiȘtergere
  15. frumos om!
    remarc inceputul video: "the greatest bulgaria orthodox cathedra is constanly suffering of isufficient financial means" :))) sa fim seriosi

    RăspundețiȘtergere
  16. Acum in Sf. Post sa ne rugam pentru acesti nenorociti de pocaiti si pentru fratii lor mai mari, cei fara Dumnezeu, care sunt orbiti de Necuratul...

    RăspundețiȘtergere
  17. Am atras atentia cum face semnul Crucii... pt ca nu-l face deplin... iar in spate era un copil, care a facut Cruce cu mina stinga...(sa ma ierte Domnul, pt un gind poate incorect si pacatos...)

    RăspundețiȘtergere
  18. Raspuns pt. anonimul care a comentat de ziua Maicii Domnului(25.03)
    Fii atent la tine, ca ai ajuns sa nu vezi padurea din cauza copacilor; mesajul era altul dar, poate ca mndria nu te lasa sa-l intelegi?
    Raspuns pt. anonimul care a comentat pe 23.03:
    Biserica este Casa lui Dumnezeu si nu apartine preotilor ci credinciosilor,iar cel care nu iubeste Casa lui Dumnezeu, nici pe Dumnezeu nu-l iubeste si nici sufletul sau nu si-l iubeste.

    RăspundețiȘtergere
  19. Toate comentariile de mai sus ne arata cat de diferiti suntem...si cat de putin credinciosi suntem (inclusiv eu)...ar trebui sa incercam sa nu judecam, pt ca de asta are grija Dumnezeu.
    Ar trebui ca noi sa-i sarutam mana acestui om minunant trimis de Dumnezeu, care nu cauta cele ale lumii acesteia...ci imparatia lui Dumnezeu.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  20. la varsta lui oricum banii aia nu-i mai folosesc,biserici sunt o multime....care de care cu popi si mai bogati...nu mai bine dona pentru a ajuta pe cei bolnavi de cancer,copii cu leucemii si tot felul de boli grave...sau pur si simplu pentru constructii de scoli,gradinite care sun cu muuuuult mai putine decat bisericile?sau macar o parte pentru biserica si alta pentru cele mai sus mentionate?oricum e un pic de fanatism in gestul acestui milos om.ca oricat ne-am ruga...Dumnezeu nu ne baga si in traista,dar e atata saracie si suferinta...si viata care de multe ori se cumpara cu bani...vedeti cum pentru diverse operatii se deskid conturi pentru cei milosi sa doneze ceva pentru a salva pe cineva...si tratamente si operatii facute pentru multi bani...eheeee...Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Parerile sant impartite sa nu-l judecam pe acest minunat ales ,...ca ce ar fi trebuit sa faca cu banii...asa l-a indemnat Duhul Sfant... eu una nu merit nici sa ii spal picioarele acestui sarman cersitor....vai vai mie pacatoasa....

    RăspundețiȘtergere
  24. Toate aceste imagini m-au dus cu mintea la Sf. Iannis cel nebun pentru Hristos, un sfant din zilele noastre care a trait intr-un cartier din Atena. Faptele acestui batran minunat se aseamana cu cele ale Sf Iannis. Va recomand cu mare drag sa cititi viata acestui sfant, este minunata,pe mine m-a impresionat foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  25. acest batran nu numai ca s-a mantuit pe sine, dar prin lucrarea lui incearca sa faca un bun raspuns la judecata pentru fiecare dintre cei ce trec mai mult sau mai putin indiferenti pe langa el zi de zi...
    sa luam si noi aminte la "saracul Lazar" de langa noi ca sa nu sfarsim ca bogatul cel nemilostiv...

    RăspundețiȘtergere
  26. Felicitari pentru aceasta emotionanta poveste a unui om!
    O colega mi-a trimis-o pe mail!
    Tot binele din lume,
    C.

    RăspundețiȘtergere
  27. Un Sfant in viata al zilelor noastre ! Ar trebuie sa-l cautam si sa ne dea sfaturi pt.viata ! Ce bine ar fi daca i-am urma exemplul sau , fiecare cat putem sa facem milostenie !

    RăspundețiȘtergere
  28. foarte frumos ceea ce face insa la biserici degaba da banii ca au de unde isi scoate popii finante.. ar trebui sa ii dea celor ca el si orfanilor, daca tot ii da...

    RăspundețiȘtergere
  29. o adevarata lectie de viata!!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Omul intr-adevar este minunat, dar nu inteleg de ce va certati asa mult, el a facut ceea ce a considerat el ca este mai bine...pana la urma sunt bani lui, pe voi va cam doare capul altuia...

    RăspundețiȘtergere
  31. Photographer-Anairda spunea...

    Cred ca oricare dintre noi daca ar fi castigat suma aceasta de bani, si-ar fi cumparat o casa, o masina, ar fi mancat si trait regeste. Si abia apoi poate, ar fi dat o suma mica la biserica, si si aceea doar de ochii lumii, sau pentru impacarea constiintei.



    In ce tara iti cumperi casa si masina de 20000 de euro si mai traiesti si regesti, deoarece vreau si eu acolo

    RăspundețiȘtergere
  32. Anonim spunea...

    Am atras atentia cum face semnul Crucii... pt ca nu-l face deplin... iar in spate era un copil, care a facut Cruce cu mina stinga...(sa ma ierte Domnul, pt un gind poate incorect si pacatos...)
    25 martie 2011, 21:08

    Serios dar vaiiii!!!! Si de ce n-ai scuipat in san ... te-ai smintit foarte ... e usor sa judeci un copil care in inocenta lui nu isi da seama cu ce mana face si de un batran care poate e destul de garbovit ca sa mai faca corect cu vor tipicarii...

    RăspundețiȘtergere
  33. putincredincioasa spunea...

    Parerile sant impartite sa nu-l judecam pe acest minunat ales ,...ca ce ar fi trebuit sa faca cu banii...asa l-a indemnat Duhul Sfant... eu una nu merit nici sa ii spal picioarele acestui sarman cersitor....vai vai mie pacatoasa....
    29 martie 2011, 13:01



    :))) e fain ca esti penibila in smerenia ta falsa, ai simtit voia sa iti arati nimicnicia pe intenet

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonim spunea...

    MONICA o lectie pentru noi toti!Foarte evoluat om .


    da, e de ultima generatie e nanotech

    RăspundețiȘtergere
  35. ma bucur ca exista oameni mai buni ca mine,intr-o zi, sper sa reusesc sa ma schimb, vazand exemplul altora.

    RăspundețiȘtergere
  36. FĂRĂ CUVINTE-SE SPUNE CĂ UN OM CARE SE APROPIE DE DUMNEZEU SEAMĂNĂ CU EL,ACEST OM SEAMĂNĂ IZBITOR.DUMNEZEU SĂ NE ÎNTĂREASCĂ ŞI SĂ SEMĂNĂM CÂT MAI MULŢI CU EL.

    RăspundețiȘtergere
  37. Dragi prieteni crestini, credinciosi sau nu... nici nu mai conteaza atat de mult ca pe batranul credincios si bun il chiama Dobri, ca este din Bulgaria sau din alta tara...ceea ce avem de invatat de la un astfel de Om-Sfant este important! Si inca si mai important este ca avem iata de invatat de la oameni ca El,de la oamenii simpli, poate fara prea multe scoli, fara prea inalte universitati, fara nimic, dar avand totul caci il au pe Dumnezeu! si cu Dumnezeu in tine si cu credinta, poti sa muti si muntii! Daca vrei sa ajuti, daca vrei sa faci binele, daca vrei sa te implici in viata semenilor tai, fa-o! Fiecare din noi poate foarte mult, si asa cum spune rugaciunea, "orb de nu ma vei lumina, legat de nu ma vei dezlega, fricos de nu ma vei face indraznet"...asa vom ramane si noi, orbi,legati,fricosi, daca nu vom dori sa credem si sa ne luminam. Sa facem binele acolo unde vedem ca nu e, sa ajutam acolo unde trebuie pus umarul, sa luminam si noi cu putina noastra lumina pe cei mai putin luminati ca noi... Dumnezeu sa ne Ajute pe toti! Ana

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu va mai certati aiurea pe marginea constructiei de biserici.....uitati-va in adancul sufletului vostru si va veti da seama ca BISERICA lui DUMNEZEU este acolo unde exista iubire si lucruri sfinte, unde nu este orgoliu si invidie, dorinta de accedere oe o scara sociala sau preamarire in fata semenilor...........astfel BISERICA putem face si in sufletul nostru, sfintindu-l, si oriunde in lumea asta, doar curatenie si inocenta sa existe!!!!....D.D.

    RăspundețiȘtergere
  39. Si da, poate fi un sfant deoarece nu strange lucruri lumesti pentru el, nu poarta grija zilei de maine, e liber de griji si dorinte precum a spus Iisus "sa fim precum pasarile cerului".....
    D.D.

    RăspundețiȘtergere
  40. Cam multi anonimi in aceste mesaje...
    Cat despre Semnul Crucii el trebuie facut corect ori nefacut deloc, daca nu este putinta sa-l faci cum trebuie. Sfintii Parinti spuneau ca se tavalesc dracii de ras cand facem semnul crucii in batjocura. Cand este neputinta trupeasca sa lasam sa vorbeasca Lui Dumnezeu neputinta noastra si sa faca El mila cu noi. Oricum ar fi, omul acesta este impresionant, iubeste mult copii si se uita la ei ca la icoane, iubeste pe Dumnezeu din toata inima ceea ce este cel mai important si nu suma donata conteaza, cat a strans, ci faptul ca El cerseste pentru Dumnezeu. Cata micime sufleteasca sa poti avea sa crezi ca pentru constructii din piatra si pentru imbogatirea preotilor cerseste el, omul nu gandeste la faptele oamenilor ci la mila si dragostea LUI DUMNEZEU. Destinatia banilor o stiu doar preotii si Bunul Dumnezeu si sunt convinsa ca acesti bani se indreapta catre multe altele destinatii(oameni bolnavi, operatii, ajutarea nevoiasilor, cantina, acoperis pe timp de iarna pentru sarmani...etc).
    NU BANII COTEAZA, CI DRAGOSTEA OMULUI PENTRU DUMNEZEU, SMERENIA, RABDAREA, HARNICIA SI DEVOTIUNEA, CALDURA si INOCENTA, POCAINTA SINCERA...TOATE ACESTEA IL OGLINDESC CA UN OM DREPT IN FATA LUI DUMNEZEU, demn de VIETILE SFIINTILOR.
    AS VREA SA FIU MACAR A 10 OARA DE DEVOTATA LUI DUMNEZEU DIN CAT ESTE ACEST OM. ASA M-AS MANTUI. POATE IMI AJUTA DOMNUL!
    AMIN!

    RăspundețiȘtergere
  41. Noi romanii am avut un asemenea personaj care a trit in sec XIX. Il chema Ioan, era din Tutova Barlad dar lumea-i spunea, si-l cunostea pe numele de Lumanarica
    Acest taran roman, cu ajutorul lui Dumnezeu va fi, nu peste multa vreme canonizat sfant de catre BOR.

    www.luminarica.ro

    RăspundețiȘtergere
  42. http://frgheorghe.wordpress.com/lumanarica-contemporan-si-model/

    RăspundețiȘtergere
  43. sa nu judecam cersetorii...

    RăspundețiȘtergere
  44. Cei care i-au dat bani i-au dat poate din mila, sau din alte motive. Cert e ca el a returnat Domnului ce am imprumutat noi. Noi vrem sa ne cumparam iertarea dind bani, iar el in felul lui poate a vrut sa arate Bunului Dumnezeu ca mai avem bunatate sau mila

    RăspundețiȘtergere
  45. Păcat că şi-a irosit viaţa pentru o cauză pierdută, o şarlatanie. Aşa cum spunea cineva mai sus, mai bine dădea bani pentru şcoli, grădiniţe sau spitale.
    Presupun că asta îl face pe el fericit, ca, de altfel, pe alte milioane de oi.

    RăspundețiȘtergere
  46. UN OM DE CARE DA LECTIE DE COMPORTAMENT INTREGII LUMI!....E UIMITOR GESTUL LUI,SA CEARA PENTRU A DARUI CELOR CARE N-AU!.....SA SARUTE MANA UNUI COPIL PENTRU AI MULTUMI PT BANII DATI! E UN OM CU TRUPUL,CU GANDUL SI CU SUFLETUL!.....ASA TREBUIE SA FIM TOTI! PACAT CA MULTI DINTRE NOI SUNTEM OAMENI DOAR CU ASPECTUL FIZIC,SI ATAT! DUMNEZEU A CREAT OMUL,OMUL FRUMOS! OMUL S-A "URATIT" SI S-A RAVRATIT IN TIMP! DE CE OARE????!!!!????.... INTR-ADEVAR,E GREU SA SPUI MULTUMESC,SA IERTI SI SA-TI CERI IERTARE,DAR IUBIREA NOASTRA PENTRU DUMNEZEU TREBUIE SA FIE FARA FRONTIERE SI MAI PRESUS DE ORICE PREJUDECATA!(MANDRIE ,LACOMIE,INVIDIE,ETC....)

    RăspundețiȘtergere
  47. va multumesc pentru acest "reportaj" daca as putea sa-i spun asa.
    M-a pus pe ganduri...minunat om!

    RăspundețiȘtergere
  48. Compexa e viata si situatiile si felul de manifestare al oamenilor de pretutindeni..fiecare face ceea ce are el in inima sa "sadit",sau mai actual spus,ceea ce i-a fost "setat" in codul lui genetic la momentul conceperii..fiecare din noi,in ziua lui de nastere are clar niste influente unice,datorita aspectelor planetare care sunt date de pozitia unica a planetelor in momentul nasterii fiecaruia..vorbe vechi si adevarate zic, nu aduce anul ce aduce ceasul,nu aduce ceasul ce aduce clipa..groso-modo-simplisto asta ar fi o explicatie a unicitatii fiecaruia...
    Acest om a avut la nasterea sa "influnte minunate" de la cer de la planetele sale natale..ceea ce face el atit de degajat si simplu e ceva natural pare a fi aproape instinctual si intiparit in constiinta sa..pare poate ca acest om nu are instinct de conservare,nu se gindeste la nevoile sale personale,tot ce "aduna" duce in "stupul social" exact asa cum o albina lucratoare aduna si duce in stupul reginei sale..se intreaba multi si diverse pareri se emit..aproape toti sunt frapati de inocenta lui..pare totusi aproape ireala povestea lui adevarata..eu ma intreb de ce sunt asa rare combinatiile planetare cu materializare in oameni(nativi)deosebiti- buni din nastere, fara prea multa instruire,care instruire de fapt invata omul sa fie cit mai versat in simulare.. sa fie creativ in a dobindi putere,bani pentru el pe orice cai..pentru ca vorba cintecului"banii conteaza"..oamenii uitind de asta cind apar cutremurele,valurile uriase,..si zicid bogatul ,oricare de oriunde ca si deosebitul DOBRI DOBREV iarta-ne si pazeste-ne DOAMNE!

    RăspundețiȘtergere
  49. Aspectul conteaza??? Forma conteaza???? Materialul conteaza???? Omul asta e cersetor, batran, sarac, dar are un suflet cat universul.E bogat sufleteste si asta-l umple de UMAN, de ESENTA si-l apropie de acea energie suprema universala.E special si unic.INVATAM OARE DIN ASTA CEVA?????????

    RăspundețiȘtergere
  50. Un om smerit, cu o dragoste care nu are limite, un om simplu, plin de viata, un exemplu pentru noi toti. Ne arata cum trebuie sa ne comportam si sa fim fata de aproapele nostru. El prin milosteniile primite de la oameni isi exprima dragostea sa fata de ei din toata inima fara sa urasca pe cineva. Si foarte important este ca nadajduieste in Bunul Dumnezeu, se roaga, multumeste si sigur ca se implica in vederea acordarii ajutorului bisericilor care au nevoie de bani. Nu se uita la cele pamantesti, ci la cele ceresti. "Cautati mai intai Imparatia cerurilor si restul se vor adauga voua" ne spune Insusi Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Acest om asta a facut, a cautat sa ajute cat mai mult pe cei din jurul lui indiferent de situatia in care se afla chiar daca el este sarac. El nu doreste bogatie , ci prin simplitatea lui poate dobandi Imparatia Cerurilor. Noi Trebuie sa luam un astfel de exemplu si sa punem in practica nu doar cu vorba, ci sa facem milostenie, sa lucram fapta cea buna, sa ne rugam si sa nu uitam sa multumim Bunului Dumnezeu pentru toate cate ne-a daruit, apoi sa iertam celor ce ne-au gresit. Bunul Dumnezeu Sa ne ajute sa putem face si noi ceea ce a facut batranul Dobri Dobrev.

    RăspundețiȘtergere
  51. ...da, un om cu suflet mare !!! ce pacat ca tot la nesatuii astia din biserica i-a dat !!! mare pacat, putea sa-i doneze unui spital de copii , sau unui azil , sau sa-i dea unei familii nevoiase daca tot nu avea el ce sa faca cu ei !!! dar asta a fost alegerea lui. sa i-o respectam...

    RăspundețiȘtergere
  52. Si spitalele sau azilele au nesatuii lor. Si de acolo se fura.

    RăspundețiȘtergere
  53. in lumea de astazi pe care o traim,oameni umani in suflet ii putem numara pe degete; nu ne gindim sa facem un bine, ca sintem foarte diavoli,si ne bucuram de raul altuia; vrem sa aratam semenului nostru ca sintem mai presus de el prin bunurile materiale pe care le detinem; casa propie, masina ultimul model,si multe altele; iar altii chiar si " cintaresc la cintar" daca au miligram in plus din aceste bunuri materiale, nu esti de teapa lor; Domnule, se jignesc daca te si saluta, nu mai vorbesc sa spuna o vorba buna despre tine; toti sint goana dupa bani si bani si bani, nesatui, lacomi.....CINSTE ACESTUI BATRIN care se crede ca are destul pentru el- SANATATEA-Nu stiu toata povestea lui, de cind si cum a inceput cersirea- dar cu acesti bani ar fi putut macar la batrinete sa aibe o viata mai blinda! ar gindi un om din rindul nostru. MILOSTENIE MULTA PENTRU ACEST BATRIN ! O pilda bogata in invataminte.

    RăspundețiȘtergere
  54. In timpul slujbelor se savarsesc sfintele taine, adica in acele momente coboara Sfantul Duh si peste si in cei care se afla la slujba si pe si in cei care sunt scrisi pe acatiste de catre cei prezenti sau nu la slujba.Atunci cand dai bani pentru scoli dai bani pentru instruirea mentala, cand dai pentru spitale dai pentru insanatosirea fizica dar biserica actioneaza asupra tuturor tipurilor de insanatosire, de la cea a sufletului si pana la cea fizica.Atunci cand dai ceva cuiva e posibil sa il lipsesti de posibilitatea ca el sa evolueze prin lectia de suferinta pe care Dumnezeu i-a dat-o pe cand la biserica ajung cei care prin efort personal si constientizare lupta pentru transformarea personala- si nu numai- pe toate planurile.In scoala esti invatat cum sa memorezi, ti se dau niste mijloace, cititul, socotitul cu care sa te descurci mai tarziu in viata.In spital sunt foarte multi doctori care te invata sa nu fumezi si ei fumeaza in fatsa ta.Sunt clar si preoti care in afara timpului petrecut la biserica fac si lucruri care nu se ridica la inaltimea a ceea ce trebuiau sa faca cu adevarat.Dar noi nu despre toti acestia vorbim.Fiinta aceasta batrana si oarba se inclina si saruta mana copiilor pentru ca de fapt el recunoaste si apreciaza in cel mai inalt grad aspectul de puritate a inimii care exista in copii, in toti copiii, indiferent de educatia si obiceiurile lor.PENTRU CA ORICINE STIE CU ADEVARAT, STIE CA DUMNEZEU ESTE IUBIRE, BATRANUL SE INCLINA PRACTIC IN FATSA PREZENTEI LUI DUMNEZEU IN OAMENI.Si atat.

    RăspundețiȘtergere
  55. va spun ca nu vede sa se barbareeasca si nu il faceti sfint pentru ca nu este. pentru vou femeile si uni barbati saraci de inteliegenta lati facut dumnazeu.dumne dela dumnevoastra inaintea noastra era zei de unde vine cuvintu dumnezeu este manipulat de preuti sa traeasca preuti bine si sa deie copii lor la scoli inalte numai saraci de inteligeta fuge inspre biserica sau ala care nu are acolu este refugiu lui si atunci preuti profita de tine nu exista nimic este universu gol dar daca nu crezi te auto distrugi singur.

    RăspundețiȘtergere
  56. 14. În afara slujbelor bisericii, nu există scară către cer. Templul este spatiul sacru, în asa fel încît si vecinătătile devin sacre în prezenta lui.

    15. Stii unde poti căpăta definitia omului? - te întreb. În templu. În biserică. Acolo esti comparat cu Dumnezeu, fiindcă exprimi chipul si asemănarea Lui. Dacă Biserica ar dispărea din istorie, istoria n-ar mai avea oameni. Ar dispărea si omul.

    16. În biserică afli că existi.

    17. Ce pustiu ar fi spatiul dacă n-ar fi punctat de biserici!

    http://www.sfaturiortodoxe.ro/petretutea.htm

    RăspundețiȘtergere