sâmbătă, 8 ianuarie 2011

saraca tara bogata...

Măntuiește, Doamne, poporul Tău și binecuvântează moștenirea Ta. Biruință bine-credincioșilor creștini asupra celor potrivnici dăruiește și cu Crucea Ta păzește pe poporul Tău!

 România.

Țara asta care, cândva, hrănea întreaga Europă, rămânâdu-i hambarele încă pline, care făcea atătea vinuri, că se învecheau până putrezeau și cădeau doagele butoaielor, șezând vinul apoi în cămașa lui, cum nota un cronicar al vremurilor

Țara asta căreia Bunul Dumnezeu i-a dat de toate cu prisos, cum se face că a ajuns acum cenușăreasa lumii, aplicându-i-se dictonul tristelor istorii: ,,Săracă, țară bogată”?

Țara aceasta este o icoană a tuturor sfinților, pictată cu sânge de martiri. Este o raclă uriașă, cuprinzând parțial sau în întregime moaștele înseși ale acestor sfinți. 
Este o smerită catedrală a lumii unde, neincetat, Dumnezeu pogoară în fiecare zi cu toate Cerurile și, în marea taină a Sfintei Liturghii, săvârșită astfel, în monastiri și schituri, ne cheamă, veșnicindu-ne într-ale Sale:

„Luați mâncați , acesta este Trupul Meu, Care se frânge pentru voi spre iertarea păcatelor. Beți dintru acesta toți, acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, Care pentru voi și pentru mulți se varsă, spre iertarea păcatelor.”

Cornel Constantin Ciomâzgă

2 comentarii:

  1. imi place cum gandesti.imi place ca iti iubesti tara si o poti inca ,vedea frumoasa...cenusareasa asa cum e ea acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. da frumoasa tara,dar si noi cei care ne consideram romani trebuie sa o respectam si sa ne schimbam mentalitatea.Sa fim corecti unii fata de altii sa ne respectam cuvantul dat sa muncim cu drag sa fim bucurosi si sa nu ne mai plangem atat etc....
    Dumnezeu iti da dar nu iti baga si in traista!

    RăspundețiȘtergere