sâmbătă, 11 iunie 2011

The Barber of Siberia (1998) - Subtitles (ENGLISH, Russian, RO, SP, FR)

Sibirskij tsiryulnik (Barbierul din Siberia)

Franta-Rusia-Italia-Cehia, 1998, film romantic, color, 160 minute 
regizor: Nikita Mihalkov
scenarist: Rustam Ibragimbekov,
Rospo Pallenberg, Nikita Mihalkov
compozitor: Eduard Artemiev
operator: Pavel Lebesev
monteur: Enzo Meniconi 

Distributia:
Oleg Menisikov
(Andrej Tolsztoj)
Julia Ormond (Jane Callahan)
Richard Harris (Douglas McCracken)
Aleksei Petrenko (Radlov)
Daniel Olbrychski (Kopnovszki)
Anna Mihalkova (Dunyasa)
Nikita Mihalkov (III. Sándor cár)
FILMUL ARE SUBTITRARE IN LB. ROMANA! apasati CC



Considerat un Spielberg al filmului rus, Nikita Mihalkov recompune, în atmosfera Rusiei anilor 1885, istoria unei patimase povesti de iubire. Un inventiv antreprenor soseste în Rusia cu gândul de a vinde, pentru teritoriile salbatice din Siberia, noua inventie - o masina de taiat pomi. Asistenta sa, Jane Callahan, o frumoasa americanca, se îndragosteste de un tânar ofiter rus, cu o voce de aur, Andre Tolstoi. Tumultoasa lor poveste de dragoste e brusc întrerupta, când Andre, este acuzat pe nedrept, de atentat antiguvernamental si exilat în Siberia.

La realizarea superproductiei Mihalkov a folosit 5000 de figuranti si 3000 de costume. Filmul a deschis cea de-a 52-a editie a Festivalului International al Filmului de la Cannes.

În 1885, Jane Callahan soseste în Rusia pentru a-l ajuta pe McCracken, un inginer obsedat de masinariile sale, sa capete fonduri din partea Marelui Duce. Pe drum ea îl cunoaste pe Andrei Tolstoi, un tânar cadet pasionat de muzica de opera. Întâmplarea face ca cei doi sa se reîntâlneasca laa Academia Militara, unde Jane merge sa îl convinga pe influentul general Radlov de utilitatea masinariei lui McCracken. Atât Tolstoi, cât si Radlov se îndragostesc de Jane, însa aceasta nu poate sa renunte la niciunul dintre ei, din motive diferite.

Dupa ce Tolstoi îsi declara sentimentele în prezenta rivalului sau Radlov, îsi atrage aversiunea acestuia. Petrece o noapte de dragoste cu Jane, dar o surprinde apoi negând vreo relatie cu el. Simtindu-se tradat, cuprins de gelozie, îl ataca pe generalul Radlov si, ca urmare, este deportat în Siberia. Jane nu înceteaza sa se gândeasca la el, pentru ca, dupa zece ani, sa mearga în Siberia sa-l gaseasca. Fara sa îl vada fizic, descopera în casa lui spiritul unei tari uriase care îi va ascunde pe vecie secretul.

Un comentariu: