sâmbătă, 30 iulie 2011

pentru Gabi Neamtu

Gabriela este prietena noastra. Ea are 29 de ani si trei baieti. Luca si Matei sunt gemenii, bruneti, neastamparati ca mai toti baietii de 5 ani. Ioan, cel mai mic este blond si are o inclinatie speciala pentru masinutele rosii.
Cand o intrebi cum ii cheama Gabriela iti raspunde: ‘din cei patru apostoli lipseste Marcu’. Si rade. 
Sotul Gabrielei, Cosmin Neamtu, a terminat Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.
Anul acesta voiau sa plece la mare. La sfarsitul lunii iulie. De asta iarna pe Gabriela o durea un picior si cum durerea devenise sacaitoare s-a hotarat sa mearga la doctor.
La sectia Ortopedie- Traumatologie a Spitalului Militar din Bucuresti Gabrielei i s-a facut o punctie – biopsie la nivelul soldului care devenise atat de dureros incat nu mai putea dormi. De altfel, cu greu fura 2-3 ore de somn pe noapte.
Rezultatul anatomopatologic: osteosarcom condroblastic. Respectiv cancer al osului.Pentru a se putea trata REPEDE SI EFICIENT Gabriela trebuie sa ajunga in strainatate. Va fi necesar sa i se amputeze soldul apoi sa i se reconstruiasca. Inainte de operatie va urma tratament citostatic. In Romania nu exista o banca de masa osoasa, absolut necesara pentru reconstructia soldului. Suma necesara este de aproximativ 30.000 euro, pe care daca am fi avut-o azi ar fi fost bine sa fie deja operata.
Va rugam sa o ajutati pe Gabriela sa ii vada mari pe cei trei copii ai ei! Pomeniti-o in rugaciunile voastre, iar pe cei care puteti, va rugam sa faceti o cat de mica donatie in conturile afisate.

Neamtu Gabriela

1) cont in eur RO98RNCB0092077148820002 deschis la BCR sucursala UNIVERSITATE
2) cont in ron RO28RNCB0092077148820001 deschis la BCR sucursala UNIVERSITATE
Daca 2600 de oameni ar da cate 50 Ron suma ar fi acoperita… daca ar da cate 10 ron 13000 de oameni… calcule ale unor oameni care isi iubesc prietena si care spera…
Bineinteles ca de un mare ajutor puteti fi daca veti difuza acest mail la cat mai multe persoane, in speranta ca suma necesara se va strange cat mai repede. Orice suma contezeaza, oricat de mica! oricat… ajutati-ne! Si ajutati-ne repede! Suntem contra cronometru…
Cu multumiri
Dr. Lavinia-Olivia NITOIU
Medic rezident Medicina de Familie,
Medic specialist Medicina de Laborator
0763 563 693
Dr. Nicoleta ENACHE
Medic specialist Medicina de Familie
0722 650 412
PS: pentru orice intrebari, nelamuiri nu ezitati sa ne contactati.

Vineri, 29 iulie, Gabriela a inceput tratamentul.
Dupa cateva amanari inevitabile, Gabi a inceput in sfarsit tratamentul. Este bine in ciuda oboselii si a durerilor.
Miercuri 27.07.2011:

Astazi de dimineata Gabriela ar fi trebuit sa inceapa chimioterapia. O va incepe de-abia maine intrucat in cazul ei personal este necesara implantarea unui cateter in vena jugulara, prin care vor fi introduse medicamentele.

Prima perfuzie va dura in jur de 20 - 24 h, urmand ca cele din zilele 2 si 3 sa dureze 5 - 6 h.

Gabi a avut din nou o criza extrem de dureroasa dupa-amiaza, a mai fost nevoie de un medicament din gama celor de urgenta pentru a se linisti, peste tratamentul de fond. In cursul serii s-a simtit mai bine.

De dimineata i-a vizitat la spital parintele Sergiu de la Biserica Romaneasca, insotit de doamna Marina, presedinta Comunitatii Romane din Istanbul, doua persoane saritoare si deschise, care i-a asigurat de tot sprijinul.
Sursa: http://pentrugabi.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu