joi, 10 mai 2012

O doamna de poveste!!!

O dieta sanatoasa si... o femeie frumoasa :  Olivia Steer.


Povestea Oliviei este si ea una speciala: este cea a unei tinere pasionate de jurnalism care a plecat din Oradea si si-a gasit implinirea personala si profesionala in marea familie MediaPro. 

Proverbul care spune ca "cine se trezeste de dimineata, departe ajunge" s-a dovedit a se potrivi perfect in cazul ei. Asta de cind a inceput sa ne dea "Buna dimineata" de la pupitrul stirilor matinale. 

Munca la stiri i-a adus mai mult decit satisfactii si experienta profesionala. Pe holurile ProTV-ului si-a gasit si marea iubire, Andi Moisescu. Cei doi si-au dat seama ca sint facuti unul pentru celalalt, iar Olivia si Andi si-au unit destinele in fata lui Dumnezeu in toamna lui 2004, inconjurati de familie si cei mai buni prieteni.
Au urmat apoi doi baieti minunati, David si Luca, care i-au implinit si le-au luminat sufletele.

Olivia Steer este foarte atenta cu alimentatia sa. Sotia lui Andi Moisescu consuma hrana cruda si spune ca se simte excelent. Grija pentru alimentatie le-a insuflat-o si sotului si celor doi copii, David si Luca.



Olivia Steer si dieta vegetariana

"Dimineata, prefer varianta rapida si eficienta a marului ras pe razatoarea mica, amestecat cu o lingurita-doua de nuci caju fin rasnite si inca una de miere. E intr-adevar delicioasa, tine de foame si te incarca cu energie la maximum pentru cateva ore, fara sa te ingrase si fara sa-ti dea "batai de cap digestive". Pentru ca e de sezon, fac la pranz salata de sfecla cruda, rasa pe razatoarea mica si amestecata cu o lingurita de miere, sucul unei jumatati de lamaie, putin ulei de masline crud, jumatate de lingurita de chimen macinat si sare. E excelenta impotriva anemiei si extrem de mineralizanta. Poti adauga in ea si un morcov ras fin, pentru mai mult betacaro­ten, mai ales daca lucrezi la calculator si ti se inrosesc ochii.

 La salata asta merge de minune o portie de cartofi fierti la aburi, amestecati cu jumatate de cana de alge wakame (proteine complete si aport serios de minerale, printre care si iod in varianta organica) cu ulei de masline presat la rece si jumatate de lingurita de sos de soia. Daca raman pe acasa, nu ma sfiesc sa zdrobesc pe deasupra doi-trei catei de usturoi, ca sa fiu sigura ca nu ma paste raceala sau gripa.

 Daca simt nevoia de o supa, o fac din legume­le clasice (morcovi, patrunjel, telina, cartofi) fierte al-dente, pasate bine cu mixerul, imbunatatita cu o lingura-doua de pasta de susan, 3-4 catei de usturoi zdrobiti si mult marar tocat. Iese o supa-crema de festival, buna de luat in termos si la patinoar! Seara, merg pe variante blande cu digestia, cum ar fi un smoothie.

 Adica un mar, o banana, un sfert de cana de seminte de canepa (proteine complete si Omega 3 si 6 in proportii echilibrate), o cana de bors proaspat facut in casa, jumatate de legatura de patrunjel/o mana de spanac si o lingura generoasa de miere. Totul se pune in blender pana rezulta un nectar divin, mai ales pentru sanatate" a povestit Olivia pentru "Ce se intampla doctore".


Prezentatoarea de televiziune a renunţat complet la alimentele procesate şi a adoptat regimul raw-vegan.

Stresul, alimentaţia bogată în calorii şi radicalii liberi sunt câţiva dintre factorii care duc la instalarea îmbătrânirii precoce. Olivia Steer, prezentatoarea emisiunii "Doamne de poveste", difuzată de postul Acasă, susţine că a descoperit secretul de a arăta ca la 20 de ani, deşi are 36. 

Vedeta a renunţat complet la alimentele procesate sau la prăjeli şi a adoptat regimul raw-vegan sau mâncarea crudă. "Am adoptat acest stil de viaţă pentru că este singura modalitate de a te menţine sănătos în zilele noastre, ţinând cont de multitudinea de factori care ne atacă organismul", povesteşte pentru gândul Olivia Steer. Regimul exclude prăjirea şi procesarea alimentelor.

Zahărul, făina albă, conservele, laptele, brânza, gemurile, grăsimile şi proteinele de origine animală sunt alimentele de mult uitate de prezentatoarea de televiziune. "Pentru că uleiul încins dezvoltă, în preparate, compuşi toxici cancerigeni, evit cu desăvârşire să prăjesc alimentele. Acest stil de viaţă vegetarian m-a educat că prin coacere, prăjire sau preparare la grătar se distrug substanţele nutritive ale alimentelor", menţionează Olivia Steer. Deşi există totuşi alimente care trebuie gătite, precum lintea, fasolea, mazărea, năutul sau orezul integral, surse excelente de proteine de origine vegetală, prezentatoarea TV a găsit o soluţie pentru a nu distruge complet substanţele hrănitoare din alimente. "Pentru că aceste alimente nu pot fi mâncate în stare crudă, recurg la un artificiu: înjumătăţesc timpul de fierbere la aburi. Mai exact, las alimentele la înmuiat peste noapte în apă fiartă", explică vedeta de televiziune. 

Cu toate acestea, îngheţata este alimentul la care Olivia Steer nu a renunţat atunci când a devenit vegetariană. "Pentru că sunt momente în care tânjesc după o îngheţată, prefer să o fac în casă, fără E-uri, prafuri sintetice şi emulsifianţi. Doar cu fructe proaspete, miere, ulei virgin de cocos şi lapte crud de migdale", adaugă prezentatoarea TV. 


Pentru că are un stil de viaţă agitat, Olivia Steer susţine că acest regim vegetarian a dus la dispariţia micilor probleme de sănătate, precum senzaţiile de ameţeală, durerile de cap şi de şold. "Marele avantaj al dietei raw-vegan este energia recâştigată şi entuziasmul de a face lucruri pentru care înainte trăgeam îngrozitor de mine ca să le duc până la capăt. Adevărul e că mă simt grozav, am tonusul de la 20 de ani, iar analizele arată că am 15 ani", conchide prezentatoarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu