miercuri, 28 septembrie 2011

Latura întunecată a ciocolatei...

THE DARK SIDE OF Chocolate

Un documentar dureros si emotionant, care prezinta o imagine incredibila a copiilor africani, scalvi pe plantatiile de cacao. E vorba de industrie bazata exclusiv pe traficul si abuzul de copii...!

Pentru multi, nu este credibil faptul ca productia de cacao are la baza abuzuri inimaginabile fata de copiii saraci ai Africii. Sigur, pentru guvernele bogate, nu exista nici o forma de ingrijorare, pentru ca stiu sa musamalizeze situatia de fapt, prin infiintarea unor institutii stupide, care au rol de paravan, pentru a acoperi situatia reala. 

Ne lovim, evident de puterea mondiala a unor corporatii a caror infulenta determina in guverne  sindromul... "orbul gainilor". Imi pare rau ca cei care au facut acest reprotaj nu au fost mai incisivi, si nu au pus niste intrebari mai directe!!! Dar ce conteaza suferinta copiilor rapiti? Veti vedea copilasi care culeg fructele de cacao zi si noapte in conditii inumane, fara sa fie platiti...

Cinismul cel mai mare este ca ... durerea si nefericirea acestor copii infometati si abuzati este corelata cu una din supremele placeri si fericiri numite : ciocolata!

Asistam cu nepasare la o scalavie in regula pentru placerea noastra! Numai în Coasta de Fildeş sunt peste 600.000 de ferme de cacao, unde copiii locuiesc în condiţii inumane, sunt exploataţi, bătuţi, subnutriţi şi nu sunt plătiţi, aproape niciodată, pentru munca depusă.

Profitul companiilor transnaţionale este mai mult decât obscen: în vreme ce kilogramul de boabe de cacao, de la producător, este cumpărat doar cu un euro, produsul final poate fi vândut cu preţuri de peste 25 de euro per kilogram.
Sărăcia ţărilor Africii - care sunt ţinute intenţionat în afara pieţei energetice, ce le-ar pemite să-şi dezvolte industrii şi infrastructuri puternice, în baza principiilor mincinoase internaţionale ale încălzirii globale, ce le interzic folosirea combustibilor fosili, pe care îi deţin din abundenţă - a condus la o situaţie de neimaginat: populaţia neagră a lumii, ţine în sclavie reprezentanţii propriei rase.

Regia acestei situaţii aparţine, desigur, tot rasei albe, prin concernele şi organizaţiile politice internaţionale, globaliste, care stabilesc ordinea mondială!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu