luni, 10 octombrie 2011

Punem lumina in ochii unui copilas de 3 ani???

Scrisoarea mamei

Numele meu este Colgiu Liliana si sunt mama unui baieţel de 3 ani Colgiu Sebastian, care a fost diagnosticat cu RETINOPATIE DE PREMATURITATE (boala ce determină dezlipirea retinei si in final orbirea).

 Când avea doar o lună de zile copilul a fost operat cu leserul dioda, însă operaţia nu a reuşit să-i redea vederea. În prezent Sebastian poate sa distingă doar lumina de intuneric dar nu vede absolut nimic.

 Cu toate acestea am continuat sa ne luptăm pentru copilul nostru si pe data de 19.09.2011 am reuşit să ajungem in Italia, unde Sebastian a fost consultat de dr. Antonio Capone – medic din SUA.

 Acest medic ne-a spus că la ochişorul drept Sebastian are dezlipire totală de retină şi glaucom, ceea ce necesită o intervenţie chirurgicală deoarece din cauza acestei boli ochiul copilul creşte în dimensiune si există riscul să iasă din orbită şi să rămână fără ochi.

 În ceea ce priveşte ochiul stâng al copilului medicul a fost mai încrezător. La acest ochi este o dezlipire parţială de retină şi în urma unei operaţii copilul ar avea şanse mari să vadă. Operaţia nu suportă amânare deoarece cu trecerea timpului nervul optic al copilului se atrofiază iar şansele pentru vedere se risipesc.

 Din păcate intervenţia chirurgicală de la ochiul stâng, care poate să-i redea vederea fiului nostru şi o şansă la o copilărie normală, se poate realiza numai în SUA în cadrul Spitalului William Beaumont din Detroit.

 Atât costurile acestei intervenţii chirurgicale cât şi transportul şi cazarea pentru trei săptămâni în SUA necesită un efort financiar imposibil de suportat pentru familia mea, respectiv suma de 20.000 euro.

 Intrucât Sebastian are nevoie permanentă de supraveghere eu sunt persoana care trebuie să stea în permanenţă cu el, motiv pentru care nu pot să mă angajez.

 Soţul meu este cel care intreţine toată familia fiind angajat ca civil în cadrul unei unităţi militare. Noi mai avem un copil care are 16 ani si pentru care facem eforturi să-i oferim o educaţie, acesta fiind elev la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Voluntari. Suntem oameni modeşti, cu studii medii, iar suma de 20.000 euro depăşeşte cu mult posibilităţile noastre.

 Prin intermediul acestui blog va adresez rugămintea de a ne sprijini să-l ajutăm pe Sebastian, să aibă o şansă la o viaţă normală, să se poata juca şi el alături de ceilalţi copii de vârsta lui.
Vă mulţumesc foarte mult!

Povestea mea

Inca de la primi pasi mi-am dorit sa vad cum arata mama, tata si fratele meu...nu am avut aceasta ocazie pana acum... imi doresc din tot sufletul sa ajung sa pot vedea ce citesti tu acum... sau sa ma uit la televizor ... mai mult ca oricand vrea sa o vad pe mama asa cum este sa-mi pot forma o imagine cu ea... va rog nu imi luati aceasta dorinta.Ajutatii pe parinti mei sa stranga bani pentru a-mi reda speranta si de a putea inainta ca un copil normal in viata.Suma necesara pentru operatia unuia dintre ochi este de 20.000euro,operatia se poate face decat in America.

Este o suma ce parintii mei nu o au ...datorita salariilor modeste pe care le au.

Va multumesc!

Cont Ron

RO70BRDE426SV33106774450


Cont Euro

RO63BRDE426SV47142594260


Titular : Colgiu Nedelcu

Banca : BRD sucursala Colentina, BucurestiTatal Colgiu Nedelcu 0766.72.09.42

Mama Colgiu Liliana 0766.71.52.64

 
INFORMATII ACTUALIZATE PE : http://sebastiancolgiu.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu