sâmbătă, 12 mai 2012

O fetiţă de trei ani, cu un IQ de 135



Emmelyn Roetteger (3 ani), cea mai tânără membră Mensa din SUA, a fost invitată la o emisiune televizată în care a răspuns corect la întrebările despre sistemul solar, dar a avut şi câteva ieşiri care au amintit exact ce vârstă are, scrie Daily Mail. 

Când prezentatoarea de la MSNBC a întrebat-o cum se transformă omizile se transformă în fluturi, Emmelyn a răspuns fără ezitare: "Prin metamorfoză". Apoi, însă, fetiţa s-a văzut pe ecran şi a început să îşi facă singură cu mâna, zâmbind la cameră. 

În continuare, prezentatoarea i-a arătat un carton cu o planetă a sistemului solar, iar fetiţa a identificat-o imediat: "E Saturn, are inele!". După ce a răspuns, Emmelyn a început din nou să se foiască în faţa camerelor video, spre amuzamentul celor din jur.

Când mama ei îi explica prezentatoarei cum a descoperit că Emmelyn are capacităţi intelectuale mult peste medie, fetiţa s-a ridicat de pe canapea şi a spus că o doare burta şi trebuie să meargă la baie.

Emmelyn Roetteger are un IQ de 135 şi a fost acceptată în Mensa în martie, la doi ani şi 11 luni. Interesant este că, la început, părinţii fetiţei considerau chiar că aceasta suferă de o uşoară întârziere mintală. Totul s-a dovedit însă a fi doar o problemă de vedere: după ce i-au pus ochelari, la numai zece luni, Emmelyn a început să vadă lumea mai bine, dovedindu-şi inteligenţa ieşită din comun. 

La 15 luni, recunoştea toate litere, iar, înainte să împlinească doi ani, Emmelyn ştia deja să scrie. Părinţii ei au decis să îi testeze IQ-ul şi, astfel, fetiţa a fost acceptată în Mensa.

Prezenţa lui Emmelyn în emisiune a stârnit reacţii prompte pe reţelele de socializare, lumea fiind amuzată de faptul că o fetiţă cu un IQ de 135 spune în gura mare că vrea să-şi facă nevoile. "E adorabilă! Imediat cum a spus că o doare burta, ştiam ce o să urmeze! Mulţumesc pentru o dimineaţă grozavă!", a scris o fană a emisiunii, pe Facebook.

sursa: http://www.gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu