vineri, 11 mai 2012

CANCER: Terapia Gerson - clisma

Ce este clisma? 

Clisma este un procedeu de curatare a colonului, prin introducerea unui lichid in colon care inmoaie scaunul si dizolva crustele si impuritatile de pe peretii intestinului. Se folosesc de obicei, in caz de balonare sau constipare, efectuate sub atenta supraveghere a medicului. 

Exista mai multe tipuri de clisme, precum cea pe baza de ceai, de musetel, suc de lamaie, bors de cereale, cu usturoi, apa de argila etc. insa cea mai populara in ziua de azi este terapia gerson.


Acest procedeu, este un subiect controversat in Romania si de aceea exista putine informatii despre aceasta. Multe personalitati, precum Anca Parghel care au experimentat pe propria piele acest procedeu, au relatat cum aceasta i-a schimbat viata. 


De ce clisma cu cafea ?

Clisma cu cafea face parte din Terapia Gerson, care se bazeaza pe o dieta alcatuita din fructe si legume crude atent selectionate, care combinate cu clisma de cafea ajuta organismul sa isi intareasca sistemul imunitar si implicit sa combata bolile de care sufera o anumita persoana. Acest procedeu e folosit de asemenea si de persoane sanatoase pentru mentinerea sanatatii corpului si starii spirituale. 

Clisma cu cafea este cunoscuta datorita proprietatilor cafelei, cofeina producand stimularea mult mai rapida a secretiei biliare, deschizand canalele biliare, acest lucru ducand la eliminarea toxineleor din corp, deoarece actioneaza direct asupra ficatului.

Cum se efectueaza clisma cu cafea? 

Cafeaua poate fi de orce fel atat timp cat nu este solubila, deoarece pe parcursul procesului de productie ea isi pierde anumite proprietati necesare acestui procedeu; aceasta mai trebuie sa fie proaspata sau bine pastrata si macianta fin. Medicii recomanda ca pentru a se obtine 250 de ml de cafea trebuie sa urmezi urmatoarele indicatii: 

 -se pun in 300 de ml apa clocotita, 3 linguri de cafea si se lasa la fiert 5 minute, se mai lasa sa stea 15 minute la o temperature cat mai ridicata dupa care se va lasa sa se raceasca. Se vor obtine 250 de ml, deoarece restul se pierde datorita evaporarii. Cafeaua se va amesteca cu 750 de ml de apa(apa poate fi de izvor sau apa plata, in nici un caz apa distilata). Lichidul obtinut se administreaza cu irigatorul ce poate fi procurat de la farmacie, preferabil canula sa fie dintr-un material moale pentru a nu irita paretii intestinali. Pentru o introducere fara probleme canula se poate lubrifia cu unguente de galbanele sau tataneasa. Cafeaua va fi introdusa, lent evitandu-se presiunea in special in cazurile de cancer de colon, la inceput se vor folosi cantitati mici de 400-600 ml, crescand gradat pana la 1000 ml, durata introducerii lichidului variaza intre 5-7 minute. Dupa ce a fost introdus lichidul, pacientul stand in pozitia culcat se va intoarce de pe o parte pe alta iar apoi se va ridica in sezut pentru 1-2 minute. Lichidul va fi eliminat prin scaun dupa 10 minute.



Cat de des se poate face clisma cu cafea ? 

Acest lucru depinde de pacient, de gravitatea bolii; cel mai indicat este sa colaborati cu medicul care se ocupa de cazul vostru, fara sa faceti asemenea proceduri de unul singur, deoarece se pot cauza hemoragii severe la nivelul intestinului daca nu sunt efectuate corect. In general, pentru intretinere si o purificare a corpului la o persoana sanatoasa e de ajuns o data la o luna, iar pentru peroanele grav bolnave se poate ajunge la efectuarea clismei o data la 1-2 zile, deoarece aceasta are un puternic efect de purificare.

Alte indicatii.

Daca aveti un intestin usor iritabil, dupa ce faceti clisma cu cafea la o perioada de timp, veti face o clisma usoara cu infuzie de musetel cu rol de antiinflamator si antiiritativ. Daca doriti sau este nevoie si de un efect cicatrizant, folositi ceaiul de galbenele. Ceaiul de musetel se mai foloseste si in locul apei pentru diluare. Sunt momente cand, puteti elimina in scaun, cheaguri de sange insa in functie de culoarea si intensitatea hemoragiei, medicul stabileste gravitatea acestui nou simptom. Persoanele constipate mai pot elimina cheaguri de culoare inchisa dar acesta nu este un lucru grav, insa daca este deschis la culoare si este o hemoragie intensa lucrurile se pot complica, fiind vorba de o sangerare a tubului digestiv. Aceste sangerari sunt din motive diverse si dupa fiecare caz, acest lucru poate fi stabilit de catre medicul ce se ocupa de caz.


sursa: http://terapiagerson.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu