sâmbătă, 12 mai 2012

Nu vă scoateţi ţara la licitaţie ca pe un mizilic!


Fostul prezentator al BBC, în prezent realizator de programe pentru Travel Channel, a explicat pentru "România Liberă" cum poate fi salvată şi cum poate fi exploatată turistic "ultima zonă sălbatică a Europei"    



Documentarul “Wild Carpathia” realizat de Charlie Ottley prezintă zona munţilor Carpaţi şi pădurile seculare ale Transilvaniei, obiceiurile şi tradiţiile dar şi ocupaţiile ancestrale ale ţăranilor. În finalul peliculei, Ottley îl are ca invitat pe Prinţul Charles pe care îl prezintă drept un "admirator devotat" al Transilvaniei. 

Documentarul s-a bucurat de un succes enorm, fiind tradus în 20 de limbi şi difuzat în 120 de ţări.


RL: Cum poate deveni zona o atracţie turistică fără a-şi pierde din autenticitate? 

CO: Uitaţi-vă la "Yellowstone Park" şi cât de mutl profit generează de pe urma turiştilor. De ce nu creaţi un Parc Natural al Carpaţilor pentru ca această comoară ancestrală să poată fi vizitată de oamenii din întreaga lume? Puteţi avea tot ceea ce vă trebuie: locuri amenajate în natură de unde poţi vedea urşi şi lupi, case tradiţionale care pot oferi locuri de cazare, unele dintre cele mai bune zone pentru organizarea de trasee montane, căţărări din întreaga lume, turism de aventură, călărie, turism istoric, vizite la vechile ruine dacice, ape termale, pescuit, curse de biciclete prin munţi sau cu bărcile prin ape repezi, mâncare proaspătătă şi sănătoasă produsă în gospodăriile oamenilor, vin. E datoria României, ca naţie, să înţeleagă ce diamant fără cusur are în mâinile sale înainte de a-l scoate la licitaţie ca pe un mizilic. 

Vezi ce spune realizatorul documentarului “Wild Carpathia” despre România :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu