joi, 29 martie 2012

Despre pacea sufleteasca

Scopul vietii crestine este dobândirea Duhului Sfânt. 

Dobândeste pacea launtrica si mii de suflete se vor mântui in jurul tau.

Totul este subordonat agonisirii acestei paci, alipirea de Biserica, adevarata nadejde, îndepartarea de patimi, iertarea greselilor, neosândirea aproapelui, tacerea launtrica.
 
Nimic nu este mai bun decât acea pace în Hristos, prin care sunt respinse navalirile durerilor celor rele, din vazduhuri si de pe pamânt.
 
Caci lupta noastra nu este împotriva trupului si a sângelui, ci impotriva începatoriilor, împotriva stâpâniilor, împotriva stapînitorilor intunericului acestui veac, împotriva duhurilor rautatii, care sunt in vazduhuri (Efeseni 6, 12).
 
Un om intelept îsi indreapta duhul înauntrul sau si îl coboara in inima sa. Atunci harul lui Dumnezeu îl lumineazâ si el se afla într-o stare de liniste suprapamânteasca, adica, având constiinta împacata, caci el contempla harul Sfântului Duh în interiorul sau, dupa cuvântul lui Dumnezeu: ,,Unde este pace, acolo salaslueste El”.
 
Cel care merge în pace aduna ca si cu o lingura darurile harului. Când un om dobândeste pacea, atunci poate revarsa si asupra altora lumina sufletului sau…
Domnul nostru Iisus Hristos a lasat aceasta pace ucenicilor Sai înainte de moartea Sa ca pe o comoara nepretuita, zicând: Pacea Mea dau voua, pacea Mea las voua (Ioan 14, 27).
Apostolul vorbeste de asemenea despre accasta pace: …si pacea lui Dumnezeu, care cavârseste orice minte, sa pazeasca inimile voasre si cugetele voastre, întru Hristos Iisus (Filipeni 4, 7)

Si astfel se cuvine ca noi sa ne îndreptam toate gândurile, dorintele si faptele spre dobândirea pacii lui Dumnezeu, strigând totodata impreuna cu Biserica: Doamne Dumnezeul nostru, pacea Ta da ne-o noua… (Isaia 26, 12).

Sfântul Serafim de Sarov 
“Dobândeste pacea, si mii de oameni din jurul tau se vor mântui”

Staretul Tadei 
" Sa ne pastram pacea launtrica cu orice pret. Dupa cum spune in acest verset: NU - TI DA  PACEA TA LAUNTRICA PENTRU NIMIC IN ACEASTA LUME. Cu orice pret, pastreaza-ti pacea interioara."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu