joi, 17 mai 2012

Factori cancerigeni:

SOARELE – In special razele ultraviolete-B sau –C. In prezent, radiatiile ultraviolete sint chiar mai puternice din cauza amplificarii gaurii din straturile de ozon in zona Antarcticii. 

EXPUNEREA CRONICA LA CIMPURI ELECTROMAGNETICE – Sintem permanent expusi acestor cimpuri generate de televizoare, computere, telefoane mobile, cuptoare cu microunde, iluminatia din locuinte sau birouri, linii de inalta tensiune. Aceste cimpuri afecteaza enzimele raspunzatoare de controlul procesului de crestere, expresie a genelor din sctructura AND, diviziunea si multiplicarea celulara normala. 

ANOMALII MAGNETICE ALE PAMINTULUI - Acestea intensifica conductivitatea electrica a solului si aerului. 

POLUAREA TOXICA DE INTERIOR DIN LOCUINTE SI BIROURI - datorata in special materialelor de constructie, materialelor plastice, vopselor etc. 

RADIATIILE IONIZANTE – Prin natura lor de inalta energie, radiatiile ionizante pot smulge electroni din structura materiei. De pilda, tehnologia pe baza de raze X (75% din cazurile de cancer mamar sint provocate de iradieri medicale cu razeX), sau emanatiile ionizante ale lampilor fluorescente, monitoarelor de calculator, ecranelor de televizor. 

RADIATIILE NUCLEARE – Reactoarele nucleare emit zilnic mici cantitari de gaze radioactive. Are loc poluarea radioactiva a caderilor de ploaie care se acumuleaza in sol si contamineaza ulterior circuitul de hrana , ajungind in final si in apele municipale.   

PESTICIDE/IERBICIDE – Acestea se acumuleaza in final in tesuturile adipoase (de grasime) ale pestilor, vitelor, animalelor salbatice si oamenilor. In organanismul uman, aceste substrante cancerigene lipo-solubile se acumuleaza in organele cu o mare proportie de tesut adipos(creierul, organele sexuale, glandele mamare). 

TOXINE INDUSTRIALE – S-au identifiat peste 400 de compusi chimici toxici in tesuturile organismului uman. 

APE POLUATE – Pesticide si alte chimicale toxice folosite in agriculturi, sau metale grele, solventi; clor in apa potabile; fluor in pasta de dinti (fluorul se claseaza pe locul doi dupa arsenic ca fiind cele mai otravitoare toxine). 

FUMATUL – Fumul de tigara contine peste 2.000 de compusi chimici, multi dintre ei otravitori sau carcinogeni 

TERAPII HORMONALE gresit administrate 

MEDICAMENTE DE INHIBARE A SISTEMULUI IMUNITAR – Antibiotice, vaccinuri, medicatia anti-alergica sau post-operatorie dupa grefe de organe, etc. 

ADITIVI CHIMICI IN ALIMENTE – Au fost identificati pestre 3.000 in magazinele de consum din SUA. Printre cele mai frecvente se numara: indulcitori artificiali (aspartam, zaharina, ciclamate), conservanti, coloranti (mai ales Nr.2 si Nr.3), monoglutamat de sodium, benzoati, nitriti, etc. 

TOXICITATE CU MERCUR SI ALTE METALE GRELE – Metalele grele interactioneaza ca radicali liberi cu mare agresivitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu