miercuri, 28 septembrie 2011

Latura întunecată a ciocolatei...

THE DARK SIDE OF Chocolate

Un documentar dureros si emotionant, care prezinta o imagine incredibila a copiilor africani, scalvi pe plantatiile de cacao. E vorba de industrie bazata exclusiv pe traficul si abuzul de copii...!

Pentru multi, nu este credibil faptul ca productia de cacao are la baza abuzuri inimaginabile fata de copiii saraci ai Africii. Sigur, pentru guvernele bogate, nu exista nici o forma de ingrijorare, pentru ca stiu sa musamalizeze situatia de fapt, prin infiintarea unor institutii stupide, care au rol de paravan, pentru a acoperi situatia reala. 

Ne lovim, evident de puterea mondiala a unor corporatii a caror infulenta determina in guverne  sindromul... "orbul gainilor". Imi pare rau ca cei care au facut acest reprotaj nu au fost mai incisivi, si nu au pus niste intrebari mai directe!!! Dar ce conteaza suferinta copiilor rapiti? Veti vedea copilasi care culeg fructele de cacao zi si noapte in conditii inumane, fara sa fie platiti...

Cinismul cel mai mare este ca ... durerea si nefericirea acestor copii infometati si abuzati este corelata cu una din supremele placeri si fericiri numite : ciocolata!

Asistam cu nepasare la o scalavie in regula pentru placerea noastra! Numai în Coasta de Fildeş sunt peste 600.000 de ferme de cacao, unde copiii locuiesc în condiţii inumane, sunt exploataţi, bătuţi, subnutriţi şi nu sunt plătiţi, aproape niciodată, pentru munca depusă.

Profitul companiilor transnaţionale este mai mult decât obscen: în vreme ce kilogramul de boabe de cacao, de la producător, este cumpărat doar cu un euro, produsul final poate fi vândut cu preţuri de peste 25 de euro per kilogram.
Sărăcia ţărilor Africii - care sunt ţinute intenţionat în afara pieţei energetice, ce le-ar pemite să-şi dezvolte industrii şi infrastructuri puternice, în baza principiilor mincinoase internaţionale ale încălzirii globale, ce le interzic folosirea combustibilor fosili, pe care îi deţin din abundenţă - a condus la o situaţie de neimaginat: populaţia neagră a lumii, ţine în sclavie reprezentanţii propriei rase.

Regia acestei situaţii aparţine, desigur, tot rasei albe, prin concernele şi organizaţiile politice internaţionale, globaliste, care stabilesc ordinea mondială!!!


luni, 26 septembrie 2011

sfarsitul omenirii...

Neghina poate deveni grau!!!
Vine o vreme, cand se intampla si judecata. Momentan a venit Mielul care se jerfeste... Sfarsitul lumii va inseamna, un pamant nou si un cer nou. Lumea nu va fi distrusa, pentru ca este creatia Lui Dumnezeu!!! Nu trebuie sa ne infricosam, pentru ca lumea de apoi va fi mai frumoasa... Vor invia si trupurile noastre  transfigurate in trup duhovnicesc. Sa fim in stare de veghere:" Privegheati si va rugati". 

Bartolomeu Anania :  Sfarsitul omenirii



Iisus Hristos in omenirea sa se identifica cu fiecare suferinta a omului din lume!!! Iar criteriul suprem al judecatii va fi comportarea fiecarui om fata de aproapele sau. Poate nu-i am ajutat pe saraci dupa puterea noastra... Dumnezeu l-a creeat pe om ca sa-l harazeasca fericirii vesnice... Iadul a fost creeat de om. Cel care creeaza Raiul impreuna cu Dumnezeu va ajunge acolo. De  partea lui Hristos sa fim, ca sa avem parte de El... Hristos a fost purtator de trup si stie  ce greu  se poarta un trup... 
Sa tinem candela inimii aprinsa...

duminică, 25 septembrie 2011

IUBIREA : 15 minute pe zi asculta asta!

Cuvantul sfantului Siluan negresit, ne aduce la portile Raiului.







...smeriti-va inimile voastre, si veti vedea mila Domnului...

Sfantul Siluan
"...Nimeni nu poate sa cunoasca de la sine ce este iubirea lui Dumnezeu, daca nu-l invata Duhul Sfant. Dar in biserica noastra iubirea lui Dumnezeu se face prin Duhul Sfant. Si de aceea vorbim despre ea. Sufletul pacatos care nu conoaste pe Domnul se teme de moarte gandind ca Domhul nu-i va ierta pacatele sale. Dar aceasta este pentru ca sufletul nu cunoaste pe Domnul si cat de mult ne iubeste. Daca oamenii ar sti aceasta, nici un singur om nu ar mai deznadajdui pentru ca Domnul nu numai ca iarta dar se si bucura de intoarcerea pacatosului. Chiar si atunci cand moartea iti bate la usa, crede cu tarie ca, de indata ce vei cere iertare, o vei si dobandi. Domnul nu este ca noi, El este bland si milostiv si bun..."

Parintele Rafail Noica - despre cuvintele Sfantului Siluan Athonitul


Parintele Sofian Boghiu - despre cuvintele Sfantului Siluan Athonitul


 Un comentariu de pe internet :

Cei puternici, frumosii si mandrii acestei lumi nu sunt cum par a fi! Ei sunt cei mai amarati oameni de pe pamant, ei nu sunt puternici ci sunt sclavii patimilor si ai fumului care sunt dorintele omenesti, iar cel smerit si bland este plin de Duh si de Adevar care umple inima omului de putere, de sfintenie si de LIBERTATE! Predat-va in mainile Domnului! Recunoasteti-va invinsi de aceasta viata! Cadeti la El! Intoarceti-va la Viata si Viata se va bucura"Ca mort a fost si a inviat pierdut era si s-a aflat"

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Inima infranta si smerita, Dumnezeu nu o va urgisi!

pocainta sufletului : PSALMUL50
Mai aproape de Dumnezeu... o cantare in care sufletul il gaseste mai aproape pe Dumnezeu. Avem nevoie de pocainta, avem nevoie de plans... suntem invinsi de pacate, sa o recunoastem!!! Lumea asta se cere uitata... Suntem caldicei... si parsivi. Dar mai sunt suflete iubitoare de Dumnezeu... trebuie sa mai fie pe undeva!

...intoarce fata Ta de catre pacatele mele si toate faradelegile mele stergele ....inima curata zideste intru mine... Dumnezeule si Duh drept innoieste intru cele dinauntru ale mele....nuuuuuu, nuu ma lepada de la fata Ta si Duhul Tau cel Sfant nu il lua de la mine...da-mi mie bucuria mantuirii Tale si cu Duh stapanitor ma intareste....invatavoi pe cei faradelege caile Tale si cei necredinciosi se vor intoarce la Tine.... izbaveste-ma de sangiuiri Dumnezeule... Dumnezeul mantuirii mele...


Sufletul se ridica la cer... in muzica ortodoxa. Asemenea cantare nu are cum sa nu ajunga la cer! Iubitorii de Adevar simt asta.


 PSALMUL 14
... Nebunul zice in inima lui: "Nu este Dumnezeu!" S-au stricat oamenii, fac fapte urate; nu este nici unul care sa faca binele...


CU TINE DOAMNE!

luni, 19 septembrie 2011

Asa da : Johnny Raducanu!!!

... s-ar putea arunca o lingura in ocean,
dar mi-am facut datoria...

Locul Romaniei in amintirile maestrului :


... despre Traian Basescu :



...despre tigani:


... cu umor sa ne amintim:


... muzica, minunea maestrului:


Dumnezeu sa-l odihneasca in pace...

marți, 13 septembrie 2011

Sufletelul lui se indura de noi sa traiasca...

Micutul David are manutele si piciorusele paralizate: sufera de paralizie cerebrala (tetrapareza spastica). Viata sa e conditionata de o suma de bani. Sufletelul lui  se indura de noi sa traiasca.


Probabil nici viata noastra nu este asa cum am visat, asa cum ne am dorit. Totusi, suntem sanatosi. Poate credem ca este putin lucru. Pentru noi, nu este o conditie sa punem sub rezerva mircolul "sanatatii" .

Exista un baietel care ar fi putut  fi copilasul nostru. Numele lui este David si isi suport boala, fara sa se revolte. 

Dar parintii lui, oameni tineri, trec prin  ceea ce nu stim noi cand scriem pe bloguri astfel de lucruri sau cand ne aratam emotionati. Cu siguranta eu nu realizez prin ce trec parintii acestui copil. Probabil sunt fericit pentru asta!

Aici David avea 1100 g si sanse minime de viata.



Cont lei : RO86BPOS07207878987RON01
Cont euro : RO21BPOS07207878987EUR01
Tel: 0749 51 35 78 (Irimescu Gabriel Florin – tata)
Tel: 0741 32 44 66 (Labunt Nadia Florina – mama)
Labunţ Nadia Florina
Adresa: str. Vârnav, nr. 36, sc. B, ap. 1, loc. Botoşani,
cod poştal 710163
Adresa e-mail: nadia_labuntz@yahoo.com (mama)

Vezi si: Botosaneanul Ortodox – Vlad Placinta



 Felicit parintii pentru lupta lor! 

marți, 6 septembrie 2011

sarutul toamnei

POEM

    Spune-mi, daca te-as prinde-ntr-o zi
    si ti-as saruta talpa piciorului,
    nu-i asa ca ai schiopata putin, dupa aceea,
    de teama sa nu-mi strivesti sarutul?

Nichita Stanescu


duminică, 4 septembrie 2011

Părintele Justin Pârvu despre cazul Roşia Montană

 Luati Rosia Montana cu lumanarea in mana. Noi v-o dam de pomana,
noua nu ne trebuie!

Asa zisul capitalism de dupa '89 nu a fost niciodata pentru bucuria poporului roman. Lacomii tot la burta lor s-au gandit mereu. Statul roman nu a castigat nicodata nimic, iar noi romanii suntem vai mama noastra, la mana oricui are interes! Tradatorii au ucis orice speranta a omului de rand... Au vandut tot... si vand in continuare. Ne arunca in batjocura niste locuri de munca. Cat de prosti ne considera, noi cu aurul tarii noastre si tot ei vin sa ne dea locuri de munca?! Ca si cum, ma gandesc, ar veni un hot in casa noastra si ne-ar plati sa ne caram mobila si bunurile in masina lui. Cat de darnici sunt, dar cat de cinici!!!

Părintele Justin Pârvu :

NICIODATA NU A AVUT UN BENFICIU STATUL ROMAN, NICIODATA NU A AVUT NICI UN AVANTAJ STATUL ROMAN(...)


Mitropolitul Bartolomeu Anania:


(…) Imi fac o datorie de constiinta in a va ruga, domnule ministru, sa depuneti toate eforturile si sa folositi toate parghiile legale pe care vi le confera functia pe care o detineti pentru salvarea Rosiei Montane, a Transilvaniei si a zonelor invecinate de la un dezastru ecologic sigur.
Stim ca Rosia Montana e amenintata de saracie, dar acum are de ales intre a fi saraca sau a nu fi deloc.

Impotriva saraciei pot exista solutii, dar nu si impotriva crimei ecologice pentru infaptuirea careia se cheltuiesc sume enorme, se consuma intrigi de culise, se falsifica expertize si se sustrag documente intocmite de specialisti.


Acelasi subiect: 

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Surprinzatori si experti in iubire adevarata...

Prea dragut...ceva dulce si aproape de inima. 

Indiferent cum este lumea de astazi, copiii pot aduce inapoi BUCURIA in inimile noastre...